Van Hattum en Blankevoort voelt als een platte organisatie met een fijne, informele sfeer, en zijn er veel kundige collega’s van wie ik veel leer.
Wat herinner jij je nog van jouw eerste dag bij Van Hattum en Blankevoort?
Ik begon bij Van Hattum en Blankevoort op 1 oktober 2021. Wat ik me goed herinner, is dat ik die eerste dag mijn leidinggevende, Remco Mast, ontmoette op ons kantoor in Vianen. Alles wat ik nodig had - laptop, telefoon, toegangspasjes - lag al klaar. Remco gaf me een rondleiding door het gebouw en stelde me voor aan de aanwezige collega’s. Na een uitgebreide introductie kon ik direct aan de slag met het inlezen in allerlei documenten zoals het personeelshandboek en onze aanpak voor de ontwerpfase. Die dag vloog voorbij! Later volgde er nog een meerdaagse introductie voor nieuwe medewerkers, wat me een positieve indruk gaf van het bedrijf. Het voelde goed om te merken dat er veel aandacht werd besteed aan mijn inwerkperiode.
Wat houdt jouw functie in?
Als senior constructeur ben ik verantwoordelijk voor het constructieve ontwerp van de kunstwerken die we als Van Hattum en Blankevoort bouwen. Dit betekent dat ik meedenk over hoe we onze constructies veilig, praktisch en efficiënt kunnen realiseren. Ik maak constructieberekeningen, lever input aan modellen en tekeningen, en ben het aanspreekpunt voor de uitvoeringsfase. Wanneer er tijdens de realisatie ontwerpuitdagingen ontstaan, ben ik degene die samen met het team naar oplossingen zoekt.
Wat is er zo leuk aan jouw baan?
Het leukste aan mijn werk is dat ik continu nieuwe dingen leer en inhoudelijk wordt uitgedaagd. Bij Van Hattum en Blankevoort werk ik aan uiteenlopende projecten en verschillende soorten constructies, waardoor ik mijn kennis steeds verder kan uitbreiden. Daarnaast geniet ik van de samenwerking in een multidisciplinair team. Het gezamenlijke doel, namelijk het succesvol realiseren van de kunstwerken, zorgt voor een mooie dynamiek. Verder is het fantastisch om het proces te zien: van de eerste schets op papier tot het daadwerkelijke betonwerk. Die voldoening vind je alleen bij een aannemer! Tot slot waardeer ik de flexibiliteit in mijn werk. Ik kan mijn tijd grotendeels zelf indelen en heb de mogelijkheid om deels thuis te werken.
Wat vind je gaaf aan Van Hattum en Blankevoort?
Wat ik gaaf vind aan Van Hattum en Blankevoort zijn de indrukwekkende projecten. Ik heb bijvoorbeeld mogen bijdragen aan projecten als EdesPoort, Selectieve Onttrekking, de onderdoorgangen in Nunspeet en binnenkort ook aan PHS Den Bosch – Vught. Bij Van Hattum en Blankevoort krijg je de kans om deze projecten vanaf de tenderfase tot en met de realisatie te volgen. Verder voelt Van Hattum en Blankevoort als een platte organisatie met een fijne, informele sfeer, en zijn er veel kundige collega’s van wie ik veel leer.
Welk project of gebeurtenis bij Van Hattum en Blankevoort is jou tot nu toe het meest bijgebleven?
Voor mij is dat de onderdoorgangen in Nunspeet. Ik was bij dit project betrokken vanaf de tenderfase als constructeur, tot en met de realisatiefase als site-engineer. Het was geweldig om een project te zien groeien van een schetsontwerp tot de daadwerkelijke bouw van de constructies. Dit project gaf me de kans om alle fases van dichtbij mee te maken, wat ontzettend leerzaam was.
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden die je zelf hebt doorlopen of die je ziet?
In 2024 ben ik gepromoveerd tot senior constructeur. Er zijn nog volop doorgroeimogelijkheden voor me, waarbij ik kan kiezen uit verschillende richtingen: verder specialiseren, hoofdconstructeur worden of overstappen naar ontwerpmanagement.
Hoe zorg jij ervoor dat je een goede werk-privébalans houdt?
Het blijft soms een uitdaging om de balans goed te bewaken, zeker op projecten met veel reistijd. Voor mij helpt het om één tot twee dagen per week thuis te werken; dit scheelt reistijd en geeft me meer ruimte voor mijn privéleven. Daarnaast werk ik nu 36 uur per week vanwege ouderschapsverlof, waardoor ik eens in de twee weken een dag vrij heb om tijd door te brengen met mijn dochter van één.
Welke tip zou je meegeven aan aanstormend civiel technisch talent?
Mijn tip is om eens langs te komen bij een van de bedrijvenmarkten van de onderwijsinstellingen. Met de ambassadeursgroep van Van Hattum en Blankevoort zijn we vaak op dit soort evenementen aanwezig en vertellen we graag meer over wat we als bedrijf doen en welke mogelijkheden er zijn voor stages, afstuderen of een baan.
Daarnaast is het belangrijk om te ontdekken wat je echt leuk vindt en waar je energie van krijgt voordat je aan je eerste baan begint. Als je nog niet precies weet wat je wilt, kan een traineeship een goede optie zijn om dat uit te vinden.